Milieuzone gemeente Utrecht
Sluiten
Zoek straat:
Sluiten

De gemeente wil de luchtkwaliteit in de stad verbeteren. Dat is goed voor de gezondheid van inwoners en bezoekers. In het centrum van Utrecht geldt daarom een milieuzone voor personen- en bestelauto’s en vrachtwagens en autobussen (touringcars en OV-bussen) op diesel met lage emissieklassen. De emissieklasse geeft met een cijfer aan hoe schoon een voertuig is. Hoe hoger het cijfer, hoe schoner het voertuig. Deze auto’s, vrachtwagens en autobussen mogen niet in de milieuzone komen.

Kijk voor meer informatie op www.utrecht.nl/milieuzone/

De binnenstad is toegankelijk voor:

Ontheffing

Op www.milieuzones.nl onder 'kentekencheck' kunt u door het invoeren van uw kenteken controleren of uw dieselauto toegang heeft tot de milieuzone. Voldoet uw voertuig niet aan de toelatingseisen voor auto's, vrachtauto's of autobussen? Dan kunt u soms toch een ontheffing krijgen, zodat u de milieuzone mag inrijden. Kijk op de website van de gemeente Utrecht of u in aanmerking komt voor een ontheffing: www.utrecht.nl/milieuzone/.

De gemeente Utrecht doet haar best om de informatie op deze kaart kloppend en actueel te houden. Komt u iets tegen wat niet klopt of sterk verouderd is, dan vinden wij het fijn als u ons dat laat weten. Dat kan via ons reactieformulier of bel 14 030.

Bekijk de kaart

 

De geometrie van de milieuzone kan hieronder gedownload worden in drie verschillende formaten:

GeoJSON KML Shape